Menu
 

Jūrmalā atrasts noslīkušais, daudzviet Pierīgā dzēsti meža un kūlas ugunsgrēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas kopš piektdienas saņēmis gandrīz 30 izsaukumus. Diemžēl viens bijis ar traģiskām beigām – sestdien VUGD saņēma informāciju no Jūrmalas, kur Lielupē bija apgāzies ūdens transporta līdzeklis. Svētdien, atsākot meklēšanu, no ūdens tika izcelts bojāgājušais, informēja VUGD.

Svētdien Ādažu novada Alderos 10 000 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze, un pēc triju stundu darba VUGD darbiniekus nomainīja “Latvijas Valsts mežu” pārstāvji. Sestdien Jūrmalā, Melnezera apkaimē, dega meža zemsedze 6000m2 platībā, piektdien Baldones novadā mežs – 2000 m2 platībā, bet svētdien netālu no Baložiem grūti pieejamā apvidū uguns bija apņēmusi meža zemsedzi 1 hektāra platībā.

Vēl Inčukalnā degusi kūla (900 m2), Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā – kūla (500 m2), Siguldas novada Ķimeļos – kūla (400 m2),  Garkalnes novada Sunīšos – kūla un kūdra (300 m2), Salaspilī – kūla un zari (200 m2),Olaines novadā pie Līduma karjera – meldri un zaru kaudze (105 m2), Carnikavas novada Siguļos – kūla (40 m2), Ādažu novada Kadagā – meža zemsedze (15 m2), Stopiņu novada Ulbrokā – kūdra (4 m2), Olainē – atkritumi un kūla, Ķekavas novadā pie Rīgas apvedceļa – sadzīves atkritumi, bet Garkalnes novada Baltezerā – celms.

Lielākais ugunsgrēks ēkās izcēlies svētdien vakarā Carnikavas novada Garciemā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Pēc divu stundu intensīva darba uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, bet vēl pēc divam stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Negadījumā cietušo nav.

Sestdien Olaines novada Stīpniekos uguns bija apņēmusi 25 m2 plašu pirti, Stopiņu novadā pie Acones dzelzceļa stacijas aizdegusies garāžas siena un dzelzceļa gulšņi, Jūrmalā – vienstāva pirts griestu pārsegums, Ulbrokā – šķelda kravas automašīnas piekabē, bet Dzintaru mežaparkā Jūrmalā – friteris vienstāva ēkas virtuvē.

Nedēļas nogalē Salaspils novadā kādai personai atbrīvots šķērēs iesprūdis pirksts, Mārupes novada Skultē, Jūrmalā un Garkalnē no koka nocelti kaķi, bet Baldones novadā un Siguldā aizvākti ceļa braucamajai daļai pārkrituši koki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.