Menu
 

Ugunsgrēkā Jūrmalā cietis cilvēks; Babītes novadā degusi garāža Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 20 izsaukumu. Pirmdien vakarā vairāki izsaukumi saņemti saistībā ar negaisa postījumiem.

Pirmdien plkst. 16.14 ugunsdzēsēji steidzās uz Jūrmalu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzdzīvokļu mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka četrstāvu dzīvojamajā mājā dzīvoklī deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.37 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Plkst. 15.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Babītes novadu, kur dega garāža 1250 m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg garāžas jumts 800 m2 platībā un garāžas pirmais stāvs 450 m2 platībā, un blakus telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja ūdens ņemšanas vietai pretī novietotā smagā automašīna, kas traucēja uzstādīt autocisternu. Plkst. 19.26 ugunsgrēks tomēr tika likvidēts.

Pirmdien Jūrmalā un trešdien Salaspilī daudzstāvu dzīvojamo māju dzīvokļos bija piededzis ēdiens, radot sadūmojumu. Ropažu novada Augšciemā aizdedzies elektrības vads, Siguldā – vieglā automašīna, Babītes pagastā – atkritumi un zari, bet Babītes novada Salas pagastā – atkritumi 100 m2 platībā.

Negaisa un spēcīgo vēja brāzmu lauztos kokus VUGD darbinieki no ceļa braucamās daļas pirmdien pievakarē aizvākuši trīs vietās Siguldas novadā, kā arī Jaunolainē, Stopiņu novada Dreiliņos un Mālpils novadā. Rumbulā koks bija uzkritis garāžai, bet Salaspilī iekritis elektrības vados.

Salaspils novadā glābēji savākuši viena kilometra garumā uz ceļa izlijušu dīzeļdegvielu, bet skolas stadionā Raiņa ielā Jūrmalā no bedres izcēluši un tuvējā mežā palaiduši divus ežus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.