Menu
 

Dzirnezerā aizturēts rūdīts maluzvejnieks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Andris Strautiņš Foto: Andris Strautiņš

Naktī no 11. uz 12.jūniju Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes vides inspektori sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldības policiju Dzirnezerā Mazā Dzirnezera līcī aizturēja rūdītu maluzvejnieku.

Kārtējā reida laikā vides inspektori no krasta tālskatī novēroja, ka viena persona no gumijas laivas ezerā ievieto tīklus. Otra persona, kā vēlāk noskaidrojās, pārkāpēja brālis, atradās mežiņā un novēroja apkārtni. Pamanot vienu no vides inspektoriem, viņš paziņoja brālim, kurš tai brīdī ievietoja tīklus, ka krastā ir inspektors. Vīrietis laivā izmeta ūdenī līdz galam neievietoto tīklu un strauji airējās uz pretējo krastu, stāsta VVD Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš.

Krastā, piedaloties arī Carnikavas novada pašvaldības policijas darbiniekiem, vīrietis ar laivu tika aizturēts. Aizturētā persona vides inspektoriem bija labi zināma jau vairāku gadu garumā, jo jau iepriekš tika sodīta par maluzvejniecību tieši tai pašā vietā.

Vēlāk vides inspektori ar motorlaivu no ezera izņēma tīklus 200 metru garumā. Tīklos jau bija paspējušas iepīties 23 zivis, no kurām 15 bija lieli līņi. Tā kā zivis bija dzīvotspējīgas, tās dzīvas tika atlaistas atpakaļ Dzirnezerā, norāda A.Strautiņš. Saskaņā ar Zvejniecības likumu Dzirnezerā zveja aizliegta visu gadu. Vides inspektori pieļauj: ja pārkāpums nebūtu novērsts, no rīta tīklos būtu bijis vairāku desmitu kilogramu liels loms.

Pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī izņemti tīkli 200 metru garumā un aizturēta gumijas laiva. Par šādu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.3. panta ceturto daļu paredzēts naudas sods apmērā no 280 līdz 700 eiro, vēsta A.Strautiņš. Zivju resursiem nodarīti zaudējumi nebija, jo zivis dzīvas tika atlaistas atpakaļ ezerā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.