Menu
 

Ugunsgrēkā Ropažu novadā cietis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Foto: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus, tostarp uz Ropažu novadu, kur ugunsgrēkā cietis cilvēks.

Pirmdien plkst. 19.50 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur dega vasarnīca. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka, kurinot grilu, aizdegušās vienstāva saimniecības ēkas durvis un fasāde 3 m2 platībā. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 20.58, informē glābšanas dienestā.

VUGD atgādina, ka grili ir jānovieto drošā attālumā no ēkām, kokiem un nojumēm un uz stabilas virsmas. Grils ir pareizi jāiekurina – sākotnēji ar speciāli šim mērķim paredzētu degšķidrumu ir jāaplej kurināmais, jāpagaida, kad tas sasūcas, uzmanīgi jāaizdedzina un tikai tad jācep uz tā gaļa.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz vietām, kur dega atkritumi, gāzes plīts caurule, saimniecības ēkas jumts, koka stumbrs, kā arī divos gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, vēsta glābšanas dienesta pārstāvji.

Kopumā laika posmā no šī gada 15. jūnija plkst. 6.30 līdz 16. jūnija plkst. 6.30 VUGD saņēma 34 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.