Menu
 

Brīvdienās Pierīgā degusi pirts, riepas un atkritumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Visai mierīgi pēdējās trīs brīvdienas Pierīgas novados un Jūrmalā pagājušās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem. Pēdējo triju dienu laikā saņemti teju 20 izsaukumi, taču pārsvarā tie bijuši par nelielā platībā degošiem atkritumiem un zaru kaudzēm.

Naktī uz trešdienu Olaines novada Stūnīšos degusi pirts 15 kvadrātmetru platībā, un šis ugunsgrēks likvidēts pusotras stundas laikā, informēja VUGD. Siguldas novada Ķiparos degušas riepas 3 m2 platībā, Sējas novadā trīsstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklī – uz plīts piededzis ēdiens, Jūrmalā – kūdra, bet Sējas novada Jaunkrimuldā gruzdējis koks.

Nepieskatītas degošas zaru kaudzes apdzēstas Ropažu novadā, Garkalnē un Ulbrokā, bet atkritumi – Saulkrastos, Jūrmalā, Ķekavā un Mārupes novadā.

Jāņu brīvdienās Latvijā no ūdenstilpēm izcelti seši bojāgājušie. Pierīgā šādas nelaimes nav notikušas, taču saņemti vairāki izsaukumi par nepieciešamu glābēju palīdzību. Pirmdien Carnikavas novadā kādam ūdens motocikla braucējam jūrā bija radušās problēmas atgriezties krastā, bet trešdien Saulkrastos krastā sākotnēji netika kāds veikbordists, taču abos gadījumos cilvēki tomēr tika krastā paši saviem spēkiem.

Olainē no divus metrus dziļa pagraba izvilkts tajā iekritis cilvēks. Baldones novadā vieglās automašīnas avārijā bija cietuši trīs cilvēki, taču viņi no spēkrata laukā tika saviem spēkiem bez glābēju palīdzības. Savukārt Ropažu novadā no ligzdas bija izkritis stārķis – VUGD darbinieki nespēja viņu iecelt atpakaļ ligzdā un nodeva putna likteni vietējās pašvaldības policijas pārstāvju ziņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.