Menu
 

Jūrmalā izglābti divi atpūtnieki, Babītes novada dzēsti divi plaši ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas saņēmis 20 izsaukumu, visvairāk – no Jūrmalas un Babītes novada.

Jau ziņots, ka sestdien Jūrmalā glābēji snieguši palīdzību diviem atpūtniekiem. Viens no viņiem, atpūšoties uz matrača ūdenī, tika iepūsts jūrā, bet otrs peldus bija devies palīgā. Abus krastā nogādāja Jūrmalas pašvaldības policijas glābēji un no mediķu palīdzības viņi atteicās.

Vēl veicot glābšanas darbus Jūrmalā, VUGD darbinieki savākuši uz ceļa izlijušu eļļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmes, atbrīvojuši ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu un nocēluši no transformatora ēkas jumta ievainotu kaiju. Saņemta arī informācija par to, ka Slokas karjerā kāda persona sauc pēc palīdzības, taču notikuma vietā glābēji konstatēja, ka cilvēks pats bija izpeldējis krastā.

Jūrmalā kopš piektdienas reģistrēts arī viens ugunsgrēks – piektdien Slokas ielā bija aizdedzies žogs un tūjas, taču šis negadījums tika likvidēts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Gan skaistliski, gan platības ziņā lielākie ugunskuri nedēļas nogalē fiksēti Babītes novadā. Piektdien Skārduciemā 4000 kvadrātmetru platībā dega sausā zāle un siena ruļļi, un šo ugunsgrēku izdevās likvidēt tikai pēc piecu stundu darba. Savukārt dienu vēlāk VUGD darbinieki sešas stundas dzēsa ugunsgrēku Vīkuļos, kur 10 000 m2 platībā dega labības rugāji un siena ruļļi. Svilstoši atkritumi dzēsti Piņķos un Sēbruciemā.

Piektdien Saulkrastu novada Ķīšupē dedzis mežs (1500 m2 platībā), sestdien Garkalnes novada Berģos – mežs un zaru kaudze (500 m2), Olainē – kūdra (40 m2), svētdien Krimuldas novada Sunīšos – sausā zāle un krūmi (300 m2).

Svētdien Baldonē četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva kāpņutelpā aizdegušies papīri un koka dēlis, bet sestdien īsi pirms pusnakts Olaines novada Stūnīšos degušas četras garāžas un atkritumi 37 m2 platībā. Stūnīšos glābēju palīdzība arī bija nepieciešama, lai izvilktu no grāva automašīnu pēc traģiskā ceļu satiksmes negadījuma, kurā gāja bojā cienījama vecuma velosipēdiste.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.