Menu
 

Naktī likvidēts ugunsgrēks ķīmiskās rūpnīcas "Biolars" cehā; Rīgā un Pierīgā daudz lietus radītu postījumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki likvidēja ugunsgrēku Olaines ķīmiskās rūpnīcas "Biolars" krāsu un emalju ražošanas cehā. Saņemti arī daudzi izsaukumi par stiprā lietus radītajiem postījumiem Rīgā un Pierīgā.

Naktī uz otrdienu plkst. 2.21 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rūpnīcu ielā Olainē, kur dega vienstāva ražošanas ēka – angārs – 550 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, informē glābšanas dienestā. Izsaukums uz notikumu tika saņemts pirmdien plkst. 16.09. Kā sākotnēji vēstīja VUGD, ar drona un siltumkameras palīdzību tika apsekots angāra jumts. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Notikuma vietā strādāja 53 ugunsdzēsēji glābēji, iesaistot deviņas autocisternas, divas autokāpnes un ķīmijas automobili, un plkst. 18.34 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot. Ķīmisku vielu degšana nenotika, un apdraudējuma pilsētas iedzīvotājiem nav.

Kā vēstīts, Valsts vides dienests vēlāk precizēja, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no Olaines ķīmiskās rūpnīcas “Biolars” krāsu un emalju ražotnēm, un informēja, ka uz notikuma vietu izbraucis dienesta inspektors.

Pirmdien no ūdenstilpēm Daugavpilī un Ikšķilē tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem, vēsta glābšanas dienestā.

Savukārt saistībā ar stiprā lietus radītajiem postījumiem laika posmā no pusnakts līdz plkst. 8.50 VUGD palīdzība ir bijusi nepieciešama vairāk nekā 20 gadījumos Rīgā un Pierīgā, galvenokārt, lai novāktu nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas, kā arī automašīnām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. jūnija plkst. 6.30 līdz 30. jūnija plkst. 6.30, VUGD saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēka, dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi, norāda glābšanas dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.