Menu
 

Olainē degusi dārza māja; Ulbrokā no atkritumu konteinera izcelti kaķēni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: VUGD Foto: VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairākus izsaukumus Pierīgā: Olainē degusi dārza māja, Zvejniekciemā – celtniecības vagoniņš, Rumbulā – zaru kaudze, savukārt Ulbrokā izglābti kaķēni, kas atradās atkritumu konteinerā.

3.jūlijā vēlā vakarā ugunsdzēsēji devās uz Olaini, kur dega dārza māja 15m2 platībā, dzēšanas darbi ilga aptuveni pusotru stundu. Savukārt 4.jūlija rītā Jūrmalā, kā ziņots iepriekš, divstāvu dzīvojamās mājas 1.stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas otrā stāva tika evakuēts viens cilvēks, bet vēl trīs cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD darbinieku ierašanās. Ugunsgrēka likvidēšana aizņēma nepilnas divas stundas, informē glābšanas dienestā.

Sestdienas pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Saulkrastu novada Zvejniekciemu, kur dega celtniecības vagoniņa ārsiena 1m2 platībā, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms glābēju ierašanās. Tās pašas dienas vēlā vakarā Mārupes novada Vētrās dega sausā zāle 1m2 platībā, arī tā nodzēsta pirms VUGD darbinieku ierašanās. Savukārt Stopiņu novada Rumbulā dega zaru kaudze 150m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšana aizņēma aptuveni trīsarpus stundas. Naktī uz pirmdienu Jaunolainē dega atkritumi 2m2 platībā, taču tie ātri vien nodzēsti.

Veikti arī cita veida darbi. 3.jūlijā Saulkrastos ceļa braucamā daļa tika atbrīvota no nolūzuša koka. Saulkrastu novadā uz autoceļa Rīga–Igaunijas robeža bija notikusi vieglās automašīnas un mikroautobusa sadursme, VUGD darbinieki sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ceļu satiksmes negadījums bija noticis arī Krimuldas novada Inciemā, kur tika sakārtota brauktuve, kā arī savākta izlijusī eļļa un degviela. Savukārt 5.jūlijā avārija bija notikusi Ķekavas novada Baložos, automašīna, kas atradās grāvī, tika izvilkta uz ceļa, vēsta glābšanas dienestā.

Pagājušās nedēļas beigās sniegta palīdzība arī dzīvniekiem. 4.jūlijā veikalā Siguldā tika notverts zalktis, kas pēc tam palaists brīvībā. Savukārt Stopiņu novada Ulbrokā atkritumu konteinerā atradās kaķēni, pirms VUGD darbinieku ierašanās tos izglāba pašvaldības policijas darbinieki.

Iepriekš:
Jūrmalā no degoša dzīvokļa izglābts cilvēks

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.