Menu
 

Krimuldas novadā degusi saimniecības ēka, Carnikavas novadā – atkritumi un sausā zāle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas beigās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Krimuldas novadā degusi saimniecības ēka, Carnikavas novadā – atkritumi un sausā zāle, bet Olaines novadā – elektrolīnijas stabs.

10.jūlija pusdienlaikā ugunsdzēsēji devās uz Krimuldas novadu, kur dega saimniecības ēka 250m2 platībā, dzēšanas darbi ilga vairāk nekā sešas stundas, informē glābšanas dienestā.

Sestdienas rītā izsaukums saņemts uz Siguldas novada Peltēm, kur piecstāvu dzīvojamās mājas 5.stāva dzīvoklī dega ēdiens 0,2m2 platībā, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD darbinieku ierašanās. Tās pašas dienas pēcpusdienā Olaines novada Jāņupē dega elektrolīnijas stabs 0,01m2 platībā, pēc vairāk nekā stundas ugunsgrēks likvidēts. 

12.jūlijā divi ugunsgrēki notikuši Carnikavas novada Siguļos. No rītā dega atkritumi 7m2 platībā, kas nodzēsti aptuveni pusstundas laikā, savukārt pusdienlaikā dega sausā zāle 3m2 platībā, kas ātri vien nodzēsta, vēsta glābšanas dienestā.

VUGD darbinieki veikuši arī cita veida darbus. 10.jūlija pēcpusdienā Olaines pagastā bija avarējusi vieglā automašīna, glābēji no tās atbrīvoju cietušo. Savukārt 12.jūlija pēcpusdienā uz autoceļa A5 (Salaspils–Babīte) Olaines novadā bija notikusi trīs vieglo automašīnu avārija, no diviem transportlīdzekļiem cilvēki bija izkļuvuši pašu spēkiem, bet no vienas automašīnas glābēji palīdzēja izkļūt cietušajam; tika arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.