Menu
 

Pierīgā izcēlušies vairāki ugunsgrēki daudzstāvu dzīvojamās mājās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, vairāki no tiem bijuši par ugunsgrēkiem daudzstāvu dzīvojamās mājās.

Pirmdien Jāņa Pliekšāna ielā Jūrmalā piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija aizdedzies loga rāmis un palodze, otrdien Muižas ielā Jūrmalā četrstāvu ēkas pirmajā stāvā svila uz plīts atstāts piededzis ēdiens, bet otrdien piecstāvu mājas trešajā stāvā Stacijas ielā Olainē, kā arī naktī uz ceturtdienu divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā Jelgavas ielā Olainē dega sadzīves mantas, informēja VUGD.

Otrdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novadu, kur dega divas dārza mājas, celtniecības vagons, vieglā automašīna un atkritumi 140 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc sešu stundu darba.

Savukārt trešdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Garkalni, kur dega pusotrstāva dzīvojamās mājas bēniņi, mansards un jumts 100 m2 platībā. Divu stundu laikā uguns izplatīšanās tika ierobežota, bet piecu stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl Mārupes novada Tīrainē degusi dārza māja 20 m2 platībā, Olaines novadā – dārza māja un sadzīves mantas 23 m2 platībā, Ropažu novada Muceniekos – zaru kaudze 60 m2 platībā, Olainē – vieglā automašīna un pastkastīte, bet vasarnīcu ciematā “Veselībā” Saulkrastu novadā – elektrolīnijas vadi.

Veicot glābšanas darbus, Salaspils novadā VUGD darbinieki notvēruši un brīvībā palaiduši dzīvojamā mājā ielīdušu zalkti, bet Skolas un Satiksmes ielu krustojumā Jūrmalā sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.