Menu
 

Nedēļas nogalē Pierīgā degusi dārza māja, motocikls un vieglā automašīna Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Lielākā daļa bijusi par neliela mēroga ugunsgrēkiem, kuros cilvēki nav cietuši.

Izmēra ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien pēcpusdienā Meža prospektā Jūrmalā, kur 30 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze, informēja VUGD. Savukārt lielākais ugunsgrēks ēkās fiksēts naktī uz piektdienu Ķekavas novada Rāmavā, kur divstāvu dzīvojamā mājā 17 m2 platībā dega apkures katla telpa, siena un logi.

Svētdien no rīta Ķekavas novada Daugmalē uguns bija apņēmusi 15 m2 plašu dārza māju. Jelgavas ielā Olainē daudzstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājis dūmu detektors pēc tam, kad dzīvoklī uz plīts bija atstāts piededzis ēdiens. Carnikavas novada Gaujā vienstāva saimniecības ēkā bija aizdegušās sadzīves mantas.

Ārpus ēkām Inčukalna novadā uz Vidzemes šosejas bija dedzis motocikls, bet Salaspils novadā uz autoceļa Ulbroka – Ogre vieglā automašīna. Degoša sausā zāle nelielā teritorijā apdzēsta Mārupes novadā un Olaines novadā, meža zemsedze – Carnikavas novada Lilastē un Jūrmalā, bet atkritumi – Ķekavas novadā un Carnikavas novada Garupē.

Sestdien no rīta VUGD darbinieki Krimuldas novadā, uz autoceļa Eikaži – Bīriņi, no avarējuša transporta līdzekļa atbrīvoja divus ceļu satiksmes negadījumā cietušus cilvēkus un nodeva viņus mediķu aprūpē. Diviem cietušajiem glābēji palīdzējuši arī pēc divu automašīnu avārijas Pērkona ielā Jūrmalā. Satiksmes negadījuma sekas novērstas vēl arī Olaines novadā uz Jelgavas šosejas. Savukārt Viestura ielā Jūrmalā VUGD pārstāvji savākuši uz gājēju celiņa izlijušu nezināmas izcelsmes vielu.

Jūrmalā, Zemeņu ielā, no koka nocelts un saimniekam nodots kaķis, bet Pļaviņu ielā kaķis bija uzrāpies astoņus metrus augstā elektrības balsta stabā. Garkalnes novada Bukultos glābēji notvēra un palaida brīvībā ēkā ielidojušu putnu, bet Rožu ielā Babītē atbrīvoja putnu, kas bija iesprūdis mājas logā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.