Menu
 

Ugunsgrēkā Sējas novadā cietis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien pievakarē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki steidzās uz izsaukumu Sējas novadā, kur dega pirts un palīgbūve 27 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Divarpus stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā šīs nedēļas pirmā puse ugunsdzēsējiem Pierīgas novados un Jūrmalā pagājusi gluži mierīgi. Saņemts vēl tikai viens izsaukums uz ugunsgrēku – trešdien Rīgas ielā Siguldā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji.

VUGD atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma ir jātīra sodrēji no dūmeņiem un krāšņu un pavardu dūmkanāliem, ko vislabāk izdarīs atbilstoši apmācīts vai sertificēts skursteņslauķis. Taču, ja privātmāju saimnieki zina, kā veikt skursteņu tīrīšanu, viņi to var veikt arī paši.

Jau ziņots, ka otrdien VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā purvā ir apmaldījušies trīs cilvēki. Glābēji, pārmeklējot notikuma vietas apvidu, atrada un izveda cilvēkus uz tuvāko meža ceļu. Ar Valsts policijas un pašvaldības policijas transportu cilvēki tika nogādāti pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Vēl pirmdien Inčukalna novada Griķos VUGD darbinieki aizvāca elektrolīnijas vados iekritušu koku. Savukārt Salaspilī, kur Daugavā bija apgāzusies buru laiva, vietējie glābēji izlīdzēja nelaimē nonākušajiem cilvēkiem vēl pirms VUGD pārstāvju ierašanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.