Menu
 

Jūrmalā un Krimuldas novadā brīvdienās degušas pirtis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Liela daļa bijusi par nelielā teritorijā degošiem atkritumiem un nepieciešamu palīdzību mājdzīvniekiem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies svētdien pēcpusdienā Kronenberga ielā Jūrmalā, kura dega 50 kvadrātmetru liela pirts. Šī ugunsgrēka likvidācijai VUGD darbiniekiem bija nepieciešamas divas stundas, informēja dienestā. Stundu iepriekš tika saņemts izsaukums uz Krimuldas novadu, kur 7 m2 platībā dega pirts siena un griesti.

Vēl Rīgas ielā Jūrmalā bija aizdedzies ekskavators (15 m2 platībā), Rožu ielā Babītē uz daudzstāvu mājas balkona – elektriskais skrejritenis, Ikšķilē – dārza māja (7 m2), bet Rīgas ielā Salaspilī – kravas automašīna un žogs (15 m2).

Degoši atkritumi apdzēsti Friča Brīvzemnieka un Fabrikas ielā Jūrmalā, Krimuldas novadā, Stopiņu novada Dreiliņos un jaunbūvē Garkalnes novada Bukultos. VUGD darbinieki arī piedalījušies traģiskā satiksmes negadījuma seku novēršanā naktī uz svētdienu Babītes novadā.

Glābēju palīdzība, lai noceltu kaķus no koka, bija nepieciešama Saulkrastu novada Silmalā, Garkalnē un Olaines novadā, bet Stopiņu novadā no akas tika izcelts suns. Ikšķiles novadā uz autoceļa Tīnūži – Turkalne aizvākts ceļam pārkritis koks, bet negadījums Babītes novada Spilvē, kur, pēc sākotnējās informācijas, bija atrauts ēkas jumta seguma gabals, tika novērsts vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šovasar novērojama dažādu insektu – iršu, lapseņu –  rosība, kas  satrauc iedzīvotājus – jo īpaši tad, kad insektu pūžņi atrodas mājokļu tuvumā. Cilvēki arvien biežāk zvana un vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 arī tādās situācijas, kad insekti tiešu apdraudējumu nerada.

VUGD jebkuru saņemto informāciju, kas saistīta ar iršiem vai lapsenēm, rūpīgi izvērtē un palīdz neitralizēt kaitīgus iršu pūžņus sabiedriskās vietās (bērnudārzi, skolas, slimnīcas). VUGD nedodas uz izsaukumiem, kad privātās ēkās ir ielidojuši irši, iemitinājušās žurkas utt., jo ar šo insektu un kaitēkļu iznīcināšanu nodarbojas privātuzņēmumi, kuru pakalpojumi iedzīvotājiem ir pieejami. Šajos gadījumos ieteicams vērsties pie komersantiem, kuri palīdzēs atrisināt šo problēmu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.