Menu
 

Naktī ugunsgrēkā Ropažu novadā gājuši bojā divi cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, vienā no tiem dzīvību zaudējuši divi cilvēki, bet vēl divos citos ugunsgrēkos bijis pa vienam cietušajam, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Plkst.1.18 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur vienstāva daudzdzīvokļu mājā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis 70 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, gultās tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.5.08.

Ņemot vērā, ka dzīvoklis dega ar atklātu liesmu, pagaidām vēl nav iespējams pateikt, vai tajā bija uzstādīti dūmu detektori. Tomēr ugunsdzēsēji atgādina, ka kopš 1.janvāra dūmu detektoram obligāti ir jābūt uzstādītiem katrā mājoklī. Ar spalgu troksni tas brīdinās par izveidojušos sadūmojumu, ko cilvēka maņu orgāni miega laikā nesajūt, un tādējādi palīdzēs glābt dzīvības.

Līvānu novadā plkst.21.16 dega dārza māja 25 kvadrātmetru platībā. Netālu no tās ugunsdzēsēji sastapa cilvēku, kurš ugunsnelaimē bija cietis. Viņš tika nodots mediķiem. Ugunsgrēku likvidēt izdevās plkst.23.31.

Savukārt Mārupē ap pusnakti izcēlās ugunsgrēks vienstāva mājas dzīvokļa virtuvē. Degšanas platība bija desmit kvadrātmetri. No degošā dzīvokļa glābēji iznesa cilvēku, kurš bija cietis. Viņš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Ap plkst.2.30 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Piektdien septiņi ugunsgrēki dzēsti novados, trīs Rīgā un vēl trīs citās pilsētās. Turklāt VUGD darbinieki piedalījušies arī viena meža ugunsgrēka dzēšanā, kas gan netiek ieskaitīts dienesta apkopotajā kopējā ugunsgrēku statistikā. Valsts meža dienesta sniegtā informācija liecina, ka kopumā piektdien Latvijā dzēsti divi nelieli meža ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 24 glābšanas darbus - septiņus novados, 14 Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 4910 ugunsgrēki, no kuriem 1379 bijuši kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 163 cilvēki, bet 49 gājuši bojā, liecina VUGD statistika.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.