Menu
 

Ikšķilē likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmdien agri no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ikšķili, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā. Stundas laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet pēc gandrīz piecu stundu darba likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu. Jau ziņots par traģisko negadījumu naktī uz sestdienu Ropažu novadā, kur vienstāva daudzdzīvokļu mājā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis 70 kvadrātmetru platībā, un, veicot dzēšanas darbus, gultās tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki.

Neilgi pirms tam izsaukums tika saņemts uz Mārupi, kur vienstāva dzīvojamajā mājā bija aizdegusies virtuve 10 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvjiem.

Vieglās automašīnas nedēļas nogalē degušas Parka ielā Olainē, uz Ventspils šosejas Jūrmalā, kā arī Ropažu novada Podkājās, kur līdz ar spēkratu dega arī zāle 30 m2 platībā.

Dreiliņu ielā Jūrmalā dzīvoklī bija aizdegusies elektrības rozete, bet vienstāva pirtī – jumta konstrukcija 24 m2 platībā. Vēl piecstāvu dzīvojamā mājā Gaismas ielā Ķekavā dedzis uz plīts atstāts ēdiens, Ādažu novada Jaunsalās – būvgruži un mēbeļu atliekas (20 m2), Ikšķilē – meža zemsedze (20 m2), bet neapsaimniekotā vienstāva ēkā Vangažos – sadzīves priekšmeti (30 m2).

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, svētdien vēlu vakarā Carnikavas novada Garciemā glābēji palīdzēja no meža izkļūt kādam cilvēkam, kurš bija apmaldījies. Savukārt informācija par to, ka kāds cilvēks Jūrmalā bija iegājis jūrā peldēties un nespēj saviem spēkiem tikt krastā, neapstiprinājās – vīrietis krastā bija nokļuvis citā vietā.

VUGD darbinieku palīdzībā bija nepieciešama arī vairākiem dzīvniekiem. Zemgales ielā Olainē atbrīvots ventilācijas šahtā iesprūdis kaķis, Mārupē kaķis nocelts no koka 10 metru augstumā, bet Jūrmalā atbrīvots putns, kas bija sapinies ēkas apdares materiālos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.