Menu
 

Par krāpšanu elektroskūteru nomas servisā Jūrmalā aizturētas divas personas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

8.augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no uzņēmuma, kas nodarbojas ar elektroskūteru nomu, par to, ka klienti noteiktajā termiņā nav atdevuši divus nomas elektroskūterus.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, pārbaudot šo informāciju, likumsargi noskaidroja, ka tajā pašā dienā minētajā uzņēmumā vērsušies divi vīrieši. Viens no viņiem parakstījis līgumu par divu elektroskūteru nomu, taču vīrieši braucamrīkus tā arī nav atdevuši. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka nomas līgums noslēgts, uzrādot svešas personas pasi.

10.augustā elektrosūteru nomas punkta darbinieki pašu spēkiem noskaidroja viena iesaistītā vīrieša atrašanās vietu un paziņoja par to policijai. Vēlāk Jūrmalas iecirkņa policisti noskaidroja arī otra vīrieša atrašanās vietu un viņu aizturēja. Kratīšanas laikā policisti ir atraduši abus elektroskūterus un atdevuši tos likumīgajiem īpašniekiem.

Viens no aizturētajiem ir dzimis 1990. gadā un viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, turklāt viņš agrāk ir sodīts par zādzībām. Poicijā ziņo, ka drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu šai personai. Savukārt otrs iesaistītais vīrietis dzimis 1993. gadā un iepriekš nav sodīts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas – par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.