Menu
 

Sāktas administratīvās lietvedības par iespējamiem ierobežojošo pasākumu pārkāpumiem divos mūzikas festivālos, tostarp Baldonē

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/Baldoneswaterjump Foto - facebook.com/Baldoneswaterjump

Valsts policija (VP) ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamajiem Covid-19 ierobežošanas pasākumu pārkāpumiem, kas varētu būt konstatēti aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajos mūzikas festivālos "Zobens un Lemess" un "Baldones Waterfest", aģentūrai LETA noskaidroja VP.

Sociālajos medijos izplatītajos video ir novērojama būtiska cilvēku drūzmēšanās abos festivālos.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) aģentūrai LETA norādīja, ka policijas kompetencē ir vērtēt pārkāpumus, taču centrā atgādināja par epidemioloģiskās drošības labad ieviestajiem ieteikumiem, tostarp distancēšanos.

Šajā gadījumā, attiecībā uz sociālajos medijos publiskotajiem materiāliem, kur redzama liela cilvēku skaita drūzmēšanās, SPKC atzīmēja, ka distancēšanās ievērošana ir ne tikai pasākuma organizatora atbildība, bet arī tā apmeklētāju. Attiecīgi dodoties uz pasākumu, apmeklētajām ir jāizvērtē visi riska faktori, tostarp savs veselības stāvoklis, vai pēdējā laikā ir ceļots uz ārzemēm, kā arī blakus saslimšanu esamība, kas Covid-19 inficēšanās gadījumā novestu pie smagākas slimības gaitas.

"Arī aizejot uz pasākumu, apmeklētājam ir jāizvērtē notiekošais - ja novērojama drūzmēšanās, tad nevajadzētu iet pūlī," skaidroja SPKC pārstāve Ilze Arāja. Tomēr vienlaikus pārlieka drūzmēšanās un distancēšanās neievērošana pasākumā arī ir organizatora atbildība, piebilda centrā.

Apmeklējot publiskus pasākumus SPKC iesaka lejupielādēt lietotni "Apturi Covid", kas ļaus ātrāk uzzināt, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, un var palīdzēt epidemiologiem ātrāk noteikt kontaktpersonas. Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.