Menu
 

Foto: Valsts policija atsavinājusi 32 velosipēdus, kas, iespējams, nozagti Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem kriminālprocesa ietvaros pirmdien, 17. augustā, Rīgā, Birztalu ielā, sastapa 1981. gadā dzimušu vīrieti pie kura izņēma vienu velosipēdu, ko vīrietis bija iegādājies sludinājuma portālā. Policijas informācija liecina. Ka cietušais pēc velosipēda pazīmēm to atpazina kā savu, kuru viņam nozaga Ķengaraga apkalpojamā teritorijā.

Turpinot izmeklēšanu uzsāktā kriminālprocesa ietvaros saistībā ar velosipēdu zādzībām, likumsargi noskaidroja, ka 1981. gadā dzimušais vīrietis nodarbojas ar velosipēdu uzpirkšanu. Pie viņa tika atrasti un izņemti vēl 32 velosipēdi, kuru izcelsmi likumsargi šobrīd skaidro. Jāpiebilst, ka vīrietis labprātīgi policistiem pārbaudei izsniedza šos 32 velosipēdus, un tika uzsākta resoriskā pārbaude.

Tajā pašā dienā Rīgā, Vaidavas ielā, tika aizturēts 1987. gadā dzimis vīrietis. Pie vīrieša tika atrasts velosipēds, kuru viņš  izsniedza policijas darbiniekiem pārbaudes veikšanai. Aizturētais arī paskaidroja, ka šo velosipēdu iepriekš esot nozadzis Teikas apkalpojamā teritorijā.  Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīt iekļūstot telpā. Šī velosipēda īpašnieks ir noskaidrots. Tāpat aizturētā dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras laikā likumsargi atrada knaibles, kā arī pārkniebtu velosipēdu drošības ķēdi un svešas personas pasi.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija liecina, ka vīrietis jau iepriekš 13 reizes sodīts par līdzīgiem noziedzīgiem noziegumiem. Likumsargi izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka aizturētais zadzis velosipēdus Rīgā un tās apkārtnē, Siguldā un Jūrmalā. Šobrīd vīrietis atzinies trīs velosipēdu zādzībās, divas no tām pastrādājis Ķengaraga iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas –zādzība. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Ceturtdien tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa likumsargiem ir aizdomas, ka 32 atsavinātie velosipēdi varētu būt zagti, tādēļ šobrīd tiek skaidrota to patiesā izcelsme. Aicinām aplūkot attēlos redzamos velosipēdus un atsaukties to likumīgos īpašniekus, zvanot policijai pa tālruņa numuru 67086800 vai 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.