Menu
 

Pierīgā degusi dzīvojamā māja un trīs dārza mājiņas, izglābts purvā iestidzis zirgs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumu. Bīstamākais ugunsgrēks reģistrēts trešdien priekšpusdienā Stopiņu novada Rumbulā, kur 75 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja un saimniecības ēka.

Kā informēja VUGD, nepilnu divu stundu laikā ugusgrēks tika likvidēts.

Trešdien saņemti trīs izsaukumi par ugunsgrēkiem dārza mājiņās. Pēcpusdienā – no Salaspils novada (degšanas platība 10 m2), bet vakarā – no Jelgavas ielas Olainē (15 m2) un Ķekavas novada (20 m2). Arī visi šie ugunsgrēki likvidēti nepilnu divu stundu laikā.

Pirmdien Siguldas novada Nurmižos degusi sausā zāle 500 m2 platībā, bet Jūrmalā, pie Ventspils šosejas – meža zemsedze 10 m2 platībā. Vēl piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī Celtnieku ielā Salaspilī svilis uz plīts atstāts piededzis ēdiens, bet trīsstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā Piestātnes ielā Jūrmalā dega elektroinstalācijas vadi.

Veicot glābšanas darbus, otrdien Ropažu novadā VUGD darbinieki izglābuši zirgu, kurš bija iestidzis purvā. Jau ziņojām, ka pirmdien pēcpusdienā glābēji Ikšķiles novada Tīraines pagastā ar imobilizācijas dēļa palīdzību izcēla cilvēku no divus metrus dziļa notekgrāvja un nodeva viņu NMPD mediķiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.