Menu
 

Jaunolainē degusi dzīvojamā māja, Jāņupē – pirts, Olainē – garāža Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Visvairāk – no Olaines novada, kur arī reģistrēti lielākie ugunsgrēki ēkās.

Trešdien plkst. 16.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunolaini, kur dega vienstāva dzīvojamā ēka 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja vienu cilvēku, un plkst. 18.18 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 2.35 naktī uz ceturtdienu VUGD darbinieki steidza uz Jāņupi, kur dega pirts 40 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā. Divi izsaukumi saņemti uz Stacijas ielu novada centrā Olainē. Pirmdien pēcpusdienā tur trīsstāvu neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi, bet trešdien – garāža 12 m2 platībā.

Pirmdien izglītības iestādē Sējas novada Pabažos bija aizdedzies griestu lampas savienojums, un vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējies 21 cilvēks. Rīgas ielā Baldonē divstāvu neapsaimniekotā mājā bija deguši atkritumi, bet Skolas ielā Jūrmalā – motocikls garāžā.

Novēršot ceļu satiksmes negadījumu sekas, pirmdien no rīta Babītes novada Spuņciemā VUGD darbinieki izvilkuši no grāvja vieglo automašīnu, ceturtdien agri no rīta Ropažu novadā uz autoceļa Inčukalns – Ropaži no transporta līdzekļa atbrīvojuši bojā gājušo, bet Mārupes novadā sakārtojuši ceļa braucamo daļu un atvienojuši automašīnas akumulatora klemmes.

Ceļa braucamajai daļai pārkrituši koki aizvākti uz autoceļa Rīga – Ērgļi, Baltezerā un Ikšķiles nobvada Tīnūžu pagastā. Savukārt, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji pirmdien Saulkrastos atbrīvoja logu vērtnē iesprūdušu kaķi, trešdien Carnikavā atbrīvoja kaķi no automašīnas motortelpas, bet Carnikavas novada Gaujā kaķi nocēla no koka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.