Menu
 

Mālpilī no piedūmota dzīvokļa izglābts cilvēks, Salaspils novadā no upes izcelts bojāgājušais Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Sestdien plkst. 11.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mālpili, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā uz ieslēgtas plīts bija dedzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa, kurā nebija uzstādīts dūmu detektors, tika iznests cilvēks, kurs bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Zīmīgi, ka arī divi pārējie ugunsgrēki saistīti ar dzīvokļu virtuvēs uz plīts piedegušu ēdienu un tā radīto sadūmojumu.

Naktī uz piektdienu šāds izsaukums saņemts no Ķekavas novada Baložiem, bet naktī uz sestdienu – no Zemgales ielas Olainē. VUGD īpaši norāda, ka abos šajos gadījumos dzīvokļos dūmu detektori bija uzstādīti un negadījumi tika likvidēti vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Piektdien Salaspils novadā glābēji no upes izcēluši un nodevuši Valsts policijas darbiniekiem bojā gājušu cilvēku. Savukārt ceturtdien Babītes novadā izlīdzēja kādam dubļos iestigušam cilvēkam.

Pēc automašīnu sadursmēm ceturtdien Mārupes novadā un svētdien Edinburgas prospektā Jūrmalā VUGD darbinieki atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ceļa braucamai daļai pārkrituši koki aizvākti Siguldas novada Mores pagastā, Krimuldas novada Inciemā un Siguldā pie Brūveriem, bet Vidus prospektā Jūrmalā no koka nocelts kaķis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.