Menu
 

Valsts policija satiksmes dalībniekus uzraudzīs ar drona palīdzību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvalde satiksmes uzraudzīšanai ir iegādājusies bezpilota lidaparātu jeb dronu, kas sevi ir pierādījis jau tā darbības pirmajās dienās – trešdien aptuveni stundas laikā ir fiksēti seši agresīvie braucēji, vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Bezpilota lidaparāts ir iegādāts par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) līdzekļiem. Tā izmaksas ir 6000 eiro, tajās ietilpst arī Satiksmes drošības pārvaldes personāla apmācība un licences iegūšana.

Dronu pilotē policijas darbinieks, kurš ir ieguvis tā pilotēšanas licenci. Tiklīdz viņš fiksē kādu likumpārkāpumu, par to tiek paziņots netālu esošajai ekipāžai, kura pēc tam aptur ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju. No drona iegūtais video materiāls, kalpo kā pierādījums pārkāpumam.

Bezpilota lidaparāts ir iegādāts ar mērķi uzlabot kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, jo ar to tiks veikta periodiska ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu kontrole. Uzsvars tiks likts uz agresīvas braukšanas, kā, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšana, nepamatota joslu mainīšana, zīmju neievērošana u.c., pārkāpumu fiksēšanu.

“Šis ir viens no tehniskajiem līdzekļiem, kas paplašina policijas iespējas uzlabot un kontrolēt satiksmi – ar tā palīdzību var veikt arī satiksmes kontroli vietās, kur policijas ekipāžai var būt grūtāka pārredzamība. Šobrīd satiksmes uzraudzīšanai tiks izmantots viens drons, lai sākotnēji saprastu visas tā iespējas ceļu satiksmes dalībnieku braukšanas kultūras uzlabošanā,” uzsvēris Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.