Menu
 

Visvairāk izsaukumu par vēja radītajiem postījumiem saņemts no Jūrmalas, Carnikavas, Mārupes un Babītes Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - aculiecinieks Foto - aculiecinieks

Saistībā ar vēja radītiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās diennakts laikā saņēmis vairāk nekā 320 izsaukumu, no kuriem 308 bija Rīgā un Pierīgā. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, saņemtais izsaukumu skaits par vēja radītajiem postījumiem ir lielākais kopš 2016.gada.

Lielākoties tika novākti vēja gāzti koki no ceļu braucamās daļas, bet vairāk nekā 30 gadījumos – no automašīnām. VUGD portālam “Apriņķis.lv” apliecināja, ka izsaukumi turpina ienākt arī piektdienas rītā, kad iedzīvotāji apzina iepriekšējās dienas vakarā un naktī radītos postījumus. VUGD vienlaikus aicina nopietni izvērtēt, vai pastāv apdraudējums cilvēku dzīvībai un veselībai un vai vētras seku novēršanai nepieciešama glābēju palīdzība.

Statistika liecina, ka līdz piektdienas plkst. 9.30 visvairāk izsaukumu Pierīgā saņemts no Jūrmalas – 62. Deviņas reizes VUGD darbinieki devušies uz Carnikavas novadu, pa astoņiem izsaukumiem saņemts no Mārupes un Babītes novadiem, seši – no Ādažu novada, mazāks skaits izsaukumu bijis teju no visiem Pierīgas novadiem.

Stiprākās vēja brāzmas ceturtdien tika reģistrētas Rīgā – 23 m/s pilsētas centrā, 24 m/s Daugavgrīvā un 26 m/s Kundziņsalā. Arī Ventspils ostā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 m/s. Valsts lielākajā daļā vēja brāzmu spēks bija mazāks par 20 m/s.

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Garkalnes novadā, kur cilvēks bija iekritis komunikāciju akā. Izmantojot imobilizācijas dēli, cilvēks no akas tika izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.