Menu
 

Likumsargi turpina strādāt nogalinātā Rebenoka dzīvesvietā, aptaujājot arī kaimiņus

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Likumsargi turpina strādāt nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvietā Langstiņos, aptaujājot arī vietējos iedzīvotājus, novēroja aģentūra LETA.

Pati māja atrodas salīdzinoši klusā šķērsielā, nožogotā teritorijā. Uz žoga rakstīts, ka tiek veikta videonovērošana. Valsts policijā aģentūrai LETA nekomentēja, vai izmeklēšanā iegūti videonovērošanas kameru ieraksti, taču likumsargi patlaban aktīvi turpina vākt pierādījumus un skaidrot notikušā apstākļus.

Mājas teritorijā redzams netrafarēts likumsargu busiņš, kā arī viena trafarēta policijas automašīna. Arī apkārtējā teritorijā manāmi likumsargu auto.

Aģentūra LETA novēroja, ka policijas darbinieki aptaujā tuvumā esošo māju iedzīvotājus.

Bez likumsargiem un žurnālistiem citi cilvēki pie mājas neatrodas.

Jau ziņots, ka Langstiņos aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šajā slepkavības lietā ir arī viens cietušais. Policijā nekomentēja, vai šī cilvēka liecības ir noderīgas izmeklēšanā un kādas traumas viņam nodarītas.

Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA sacīja, ka zina, kurš ir cietušais, bet uzskata, ka nav svarīgi atklāt viņa vārdu, jo vienīgais, kā šis cilvēks esot iesaistīts, ir, ka viņš bijis mājā. Viņa rīcībā ir informācija, ka Rebenoka mājā atradušies trīs cilvēki maskās.

Krieķis aģentūrai LETA teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

"Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš raksta, ka izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par slepkavu atrašanu.

Rebenoka partneris zvērinātu advokātu birojā "Rebenoks un Vilders" Jānis Vilders aģentūrai LETA pauda cerību, ka policija pēc iespējas ātrāk atradīs vainīgo.

Uz jautājumu, vai pieļauj, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Rebenoka profesionālo darbību, sacīja, ka "neko nevar izslēgt". Jautāts, vai advokātu birojā pēdējā laikā ir saņemti kādi draudi, Vilders atbildēja: "Es draudus neesmu saņēmis. Vai Rebenoks nav saņēmis kādus draudus, to es nezinu.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.