Menu
 

Saulkrastu, Garkalnes, Ādažu un Carnikavas novados šogad reģistrētas 16 zādzības no mājokļiem Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - pixabay.com

Saulkrastu, Garkalnes, Ādažu un Carnikavas novados šogad reģistrētas 16 zādzības no mājokļiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Trīs zādzības notikušas, brīvi piekļūstot mājoklim, proti, iekļūstot īpašumā pa neaizvērtām durvīm vai logu.

Detalizēts zādzību sadalījums pa novadiem un šo novadu apdzīvotajām vietām policijā nav pieejams, līdz ar to nav zināms, vai šogad bijušas zādzības arī Langstiņos, kur nedēļas nogalē savā privātmājā aplaupīts un noslepkavots advokāts Pāvels Rebenoks. 

LETA arhīvs gan liecina, ka Langstiņos no privātmāju zādzībām savulaik cietuši arī vairāki pazīstami cilvēki - 2018.gadā tiks apzagts toreizējais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, bet 2009.gadā Langstiņos no modernu drošības sistēmu aprīkotās uzņēmēja Raimonda Gerkena mājas zagļi aiznesuši naudu un dārglietas vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā.

Policija arī šonedēļ paziņoja, ka Latvijā vidēji gadā notiek 20 līdz 28 laupīšanas no mājokļiem. Letāls iznākums šāda veida laupīšanām nav vērojams bieži.

Tāpat LETA arhīvs liecina, ka policija vairākkārt publiski informējusi par Rīgas reģionā esošu privātmāju apzadzēju aizturēšanām.

Pērn septembrī policija aizturējusi vīrieti aizdomās par vismaz 19 zādzībām no privātmājām Rīgas reģionā - Saulkrastu pusē, Dārziņos un Salaspils apkārtnē. 

Garnadzis bija iekļuvis privātmājās pa naktīm, izsitot pirmo stāvu logus. Iepriekš viņš nogaidījis izdevīgu brīdi, lai saimnieki neatrastos mājās.

2018.gada septembrī policija Aizkrauklē aizturēja Lietuvas pilsētas Panevēžas kriminālā grupējuma darboņus. Toreiz 2.septembrī "uz karstām pēdām" par auto un privātmājas apzagšanu tika aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, bet trešajam noziedzniekam izdevās aizbēgt. Aizturētie lietuvieši bija vieni no Panevēžas grupējuma līderiem. Šis grupējums ir zināms ne tikai Latvijas un Lietuvas likumsargiem, bet arī Polijas, Vācijas un citu Skandināvijas valstu policistiem.

Noziedznieki naktī Rīgas reģionā no kādas privātmājas teritorijas bija nozaguši automašīnu "Volkswagen Tiguan". Noziedznieki pārliecinājās, ka saimnieki guļ, un tad iekļuva privātmājā, nozaga personīgās mantas un auto atslēgas.

2018.gada novembrī aizturēts vīrietis par zādzībā no privātmājām Jaunmārupē un Bolderājā. Visos gadījumos vīrietis iekļuvis mājokļos, izsitot pirmā stāva logus. Vīrietis no mājokļiem nozadzis dārglietas, telefonus, naudu un citas mantas.

Policija jau iepriekš paziņojusi, ka zādzībām no mājokļiem piemīt sērijveida raksturs. Pamatā ar to nodarbojas personas, kurām šīs zādzības ir kļuvušas par iztikas avotu.

Līdz ar to, aizturot personas un personu grupas, uzreiz redzams zādzību skaita kritums. Savukārt pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma vietām šīs personas visbiežāk atsāk noziedzīgās darbības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.