Menu
 

Saistībā ar advokāta slepkavību Valsts policija aicina dalīties ar videoreģistratoru ierakstiem

  • Autors:  Gita Gžibovska, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Izmeklējot šā gada 20. septembrī notikušo zvērinātā advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību, kas notika Garkalnes novadā, Langstiņos, Zariņu ielā, izmeklēšanas interesēs Valsts policija aicina atsaukties automašīnu vadītājus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar  videoreģistratoriem, un kuri 2020. gada 19. septembrī un 20. septembrī pārvietojās Langstiņu, Upesciema, Sunīšu, Amatnieku, Baltezerā  un Līču apkārtnē, kā arī pārējā Garkalnes novada Langstiņu ciemata teritorijā.

Tāpat Valsts policija aicina sabiedrību, īpaši minēto apdzīvoto vietu iedzīvotājus, sniegt jebkuru informāciju, kas var būt noderīga izmeklēšanai.

Ja Langstiņos un to apkaimē pēdējā laikā līdz 2020. gada 20. septembrim ir manītas aizdomīgas personas, transportlīdzekļi un fiksēti notikumi, kas, iespējams, saistāmi ar minēto noziegumu, par to arī jāziņo policijai. Langstiņu iedzīvotāji tiek īpaši aicināti pievērst uzmanību savos īpašumos un arī blakus esošajās teritorijās atrastiem priekšmetiem, kuriem var būt nozīme izmeklēšanā (durvju atlaušanai piemērotiem rīkiem, attēlā redzamajam dēlim, svešam apģērbam, piemēram, jakai, biksēm, apaviem, cimdiem, maskai u.c. priekšmetiem), un kuri konkrētajā vietā atrodas bez izskaidrojama iemesla.

Atrodot kādu no minētajiem priekšmetiem, policija lūdz tos saglabāt neskartā veidā un informēt Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (VP GKrPP KIP) darbiniekus.

Gadījumos, kad būs nepieciešams augšupielādēt datu nesējos saglabātos datus, VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbinieki ar jums vienosies par veidu, kā to izdarīt.

Valsts policija vērš sabiedrības uzmanību, ka Valsts policijas sniegtā informācija par šo noziegumu un tā izmeklēšanas gaitu medijiem ir objektīva, kā arī tiek sniegta tādā apmērā, lai nekaitētu izmeklēšanai.

Informācijas sniegšanai sazinieties ar VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbiniekiem pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī pa tālruņa numuru 67075388 vai 67075257! Anonimitāte tiek garantēta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.