Menu
 

Naktī Jūrmalā degusi prāva ēka, Carnikavā izglābts nomaldījies cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Plkst. 3.29 naktī uz trešdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Asaru prospektu Jūrmalā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 200 m2 platībā. Pēc četru stundu darba šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien Carnikavas novadā glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkam, kurš nespēja izkļūt no meža saviem spēkiem. VUGD darbinieki atrada glābjamo un nogādāja viņu līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim.

Kopumā šīs nedēļas pirmā puse VUGD darbiniekiem Pierīgā pagājusi gluži mierīgi – saņemti vien septiņi izsaukumi. Tostarp trešdien kādā mājā Ikšķilē nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija radusies tvaika noplūde, ko glābēji likvidēja.

Vēl Babītes novada Spuņciemā no koka nocelts kaķis, divās vietās Jūrmalā aizvākti ceļa braucamajai daļai pārkrituši aizlūzuši koki, bet Siguldā pirmsskolas izglītības iestādes teritorijā neitralizēts iršu pūznis.

Tā kā 1.oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā senioru diena, VUGD aicina iedzīvotājus regulāri atgādināt saviem vecākiem un vecvecākiem par dažādiem drošības jautājumiem un parūpēties, ka viņu mājokļos ir paveikti visi ar ugunsdrošību saistītie pasākumi.

Piemēram, atgādināt, ka ik gadu nepieciešams iztīrīt skursteni un pārbaudīt sildierīces, kā arī pastāstīt par pareizu apkures ierīču lietošanu. Tāpat atgādināt, ka nevajadzētu gatavot ēdienu, kad seniors jūtas miegains vai ir lietoti medikamenti, kas padara miegainu, kā arī nav vēlams atstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts un doties prom no virtuves. Bieži vien cilvēki par gatavošanu aizmirst, iesnaužas vai aizraujas ar citu nodarbi, ēdiens piedeg un rada bīstamu sadūmojumu.

VUGD statistika liecina, ka šogad no 60 ugunsgrēkos bojāgājušajiem cilvēkiem 52% jeb 31 cilvēki bija vecumā virs 60 gadiem, savukārt no 196 ugunsgrēkos cietušajiem cilvēkiem 36% jeb 71 cilvēku vecums ir virs 60 gadiem.

Rudenī arī vērts atcerēties, ka, dodoties uz mežu ogot vai sēņot, nepieciešams ņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu, kā arī iepriekš ieteicams paziņot kaimiņiem vai tuviniekiem, uz kurieni dodaties un cik ilgu laiku plānojat tur pavadīt.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.