Menu
 

Pirmdien Līvānu, Salas un Ikšķiles novadā izglābti mežā apmaldījušies cilvēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus, tostarp par vairākiem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā.

Kā informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola, pirmdien kopumā četriem cilvēkiem – Līvānu, Salas un Ikšķiles novadā – bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai atrastu izeju no meža. Visos gadījumos, raidot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža.

Glābšanas dienestā atgādina: ja tiek plānots doties uz mežu vai purvu, ir jāparūpējas par drošību vēl pirms došanās dabā! Jāņem līdzi uzlādēts mobilais tālrunis, un, ja iespējams, nevajadzētu iet uz mežu vai purvu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, jācenšas iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies.

Kopumā laika posmā no šī gada 5.oktobra plkst.6.30 līdz 6.oktobra plkst.6.30 VUGD saņēma 43 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi, vēsta A.Vītola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.