Menu
 

Ikšķiles novadā izglābts mežā apmaldījies cilvēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vien sešus izsaukumus – divus par ugunsgrēkiem un četrus par nepieciešamiem glābšanas darbiem.

Pirmdien pēcpusdienā izsaukums saņemts no Ikšķiles novada Tīnūžu pagasta, kur mežā bija apmaldījies kāds cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar personu pa mobilo telefonu, tika norādīts virziens, un cilvēks izkļuva no meža, informēja VUGD.

VUGD atkārtoti atgādina: ja plānojat doties uz mežu vai purvu, parūpējieties par drošību vēl pirms došanās dabā! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vai purvu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies.

Vēl pirmdien Bebru ielā Mārupē VUGD darbinieki atvienoja akumulatora klemmes vieglajai automašīnai, kas bija ietriekusies kokā, un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt Saulkrastos pēc divu automašīnu avārijas glābēji savāca uz ceļa izlijušu eļļu.

Divi izsaukumi saņemti no Olaines novada – pirmdien Upītēs VUGD vīri notvēruši ievainotu putnu no nodevuši to dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāvjiem, bet otrdien pievakarē Stūnīšos apdzēsuši 500 kvadrātmetru platībā degošu meža zemsedzi un kūdru.

Vēl viens izsaukums saņemts no Skuju ielas Jūrmalā, kur dega atkritumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.