Menu
 

Garkalnē no dzelzceļa cisternas noplūduši 200 litri kurināmās degvielas (papildināta)

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis informāciju par to, ka Garkalnē no dzelzceļa cisternas noplūduši 200 litri kurināmās degvielas, informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Viņa norādīja, ka izsaukums saņemts plkst.16.34, ierodoties glābējiem notikuma vietā, degvielas noplūde jau bija likvidēta.

"Informāciju par kurināmās degvielas noplūdi nodevām Valsts vides dienestam, kas noskaidros vides piesārņojuma apjomu," sacīja Vītola.

Valsts vides dienests (VVD) Sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece aģentūru LETA informēja, ka 9.okotobra pēcpusdienā "Latvijas Dzelzceļš" informēja VVD, ka dzelzceļa līnijā Garkalne-Jugla konstatēta degviela tecēšana no vilciena cisternas un tā tālāka kustība tika apturēta.

VUGD un "Latvijas Dzelzceļa" avārijas dienests lokalizēja noplūdi un veica dzelzceļa ceļu pārbaudi. Pēc tam, kad VUGD un avārijas dienests pabeidza darbus, VVD inspektors apsekoja notikuma vietu, kā arī Garkalnes stacijas un dzelzceļa ceļu virzienā uz Siguldu. Apskatot teritoriju, tika secināts, ka naftas produktu noplūde vidē netika konstatēta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.