Menu
 

Olaines novadā degusi divstāvu māja, evakuējušies pieci cilvēki (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Naktī uz svētdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Četru stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē par ugunsgrēkiem no Pierīgas novadiem un Jūrmalas VUGD saņēma duci izsaukumu. Tostarp Siguldas novadā dedzis katlu mājas jumta pārsegums (50 m2), Akāciju ielā Pārolainē – dārza māja (25 m2), Dalbes ielā Olainē – atkritumi un riepas vienstāva jaunbūves pagrabā (5 m2), Atbalss ielā Jūrmalā – atkritumi pamestā garāžā (5 m2), Jura Ozola ielā Siguldā – elektrības sadales skapis dzīvojamā ēkā, bet Lūšu ielā Jūrmalā – vieglās automašīnas motortelpa.

Vairāki ugunsgrēki dzēsti arī ārpus ēkām. Babītes novada Vīkuļos piektdien deguši koki un meža zemsedze 1000 m2 platībā, Ādažu novada Stapriņos – meža zemsedze un kūdra (25 m2), Gulbenes ielā Jūrmalā – atkritumi un koks, Ķekavas novada Brekšos – atkritumi, bet Ķemeros pie Slokas ezera – meža zemsedze (25 m2).

Piektdien glābēji Ropažu novada Muceniekos palīdzēja izkļūt no meža cilvēkam, kas bija apmaldījies. Svētdien Inčukalna novadā glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

No Lēdurgas VUGD saņēma izsaukumu par gāzes noplūdi no bojātas plīts, taču negadījums tika novērsts pašu iedzīvotāju spēkiem vēl pirms glābēju ierašanās. Savukārt Carnikavā VUGD darbinieki atbrīvojuši ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu.

Jau ziņots, ka piektdien pēcpusdienā VUGD saņēmis informāciju par to, ka Garkalnē no dzelzceļa cisternas noplūduši 200 litri kurināmās degvielas. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, degvielas noplūde jau bija likvidēta. Valsts vides dienesta inspektors apsekojis notikuma vietu un dzelzceļa ceļu virzienā uz Siguldu un secinājis, ka naftas produktu noplūde vidē nav konstatēta.

(papildināts viss teksts)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.