Menu
 

Olaines novadā no trīs metru dziļas kanalizācijas akas izglābts cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs un VUGD Foto - arhīvs un VUGD

Trešdien plkst.15.34 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur kanalizācijas akā trīs metru dziļumā atradās cilvēks. Izsaukuma vietā tika konstatēts, ka cilvēkam, veicot darbus akā, palicis slikti un viņš nevar pašu spēkiem tikt ārā.

Glābēji izcēla cietušo un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.13.47 VUGD darbinieki devās uz Salaspils novadu, kur uz Daugavpils šosejas (A6) pie uzbrauktuves uz Rīgas apvedceļu (A4) bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme.

Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Glābēji atvienoja akumulatoru klemmes, ar absorbenta palīdzību apstrādāja ceļa braucamo daļu uz kura bija izlijuši šķidrumi no transportlīdzekļiem un sakārtoja brauktuvi. To pašu VUGD darbinieki paveica arī pēc triju vieglo automašīnu sadursmes otrdien vēlu vakarā Babītes novada Kūdrā.

Mālpils novada Sidgundā un Garkalnes novada Berģos aizvākti nolūzuši vai aizlūzuši koki, Mārupes novada Skultē no koka nocelts kaķis, bet Ķekavas novada Baložos glābēji atbrīvojuši un palaiduši brīvībā kamīna dūmvadā iesprūdušu pūci.

Kopš nedēļas sākuma Pierīgas novados un Jūrmalā arī likvidēti desmit samērā nelieli ugunsgrēki. Bīstamākais no tiem fiksēts pirmdien vakarā Nometņu ielā Jūrmalā, kur daudzstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un dīvāns 4 m2 platībā. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kam no 2020.gada 1.janvāra būtu jābūt uzstādītam visos mājokļos.

Priežu ielā Saulkrastos dzīvojamā mājā bija aizdegusies ūdensvada caurule, Lielajā prospektā Jūrmalā neapsaimniekotā dzīvojamā mājā dedzis starpstāvu pārsegums, Lauku ielā Jūrmalā daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā konteinerā sviluši atkritumi, bet Odu ceļā Jūrmalā – kūpinātava.

Kāpu ielā Ķekavas novada Rāmavā dedzis ielu apgaismes stabs, Ādažos pie “Kalējiem” – elektrolīnijas balsta stabs, Promenādes ielā Jūrmalā – koks, bet Salaspils novadā pie “Ceļastariem” – atkritumi konteinerā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.