Menu
 

Pagājušajā nedēļā par pašizolācijas neievērošanu policijā uzsākti 20 administratīvā pārkāpuma procesi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Policija turpina uzraudzīt, vai iedzīvotāji ievēro Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības. Pagājušās nedēļā – no 19. oktobra līdz 25. oktobrim – par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir uzsākts 51 administratīvā pārkāpuma process, no kuriem 20 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu, informēja Valsts policijā.

Uzsākti arī 10 administratīvā pārkāpuma procesi par darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pulksten 24.00, 16 administratīvā pārkāpuma procesi – par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā covidpass.lv, bet vēl pieci procesi – par distancēšanās prasību neievērošanu.

Arī šoreiz personas, kurām būtu jāievēro pašizolācijas prasības vieglprātīgi attiekušās pret pašizolācijas ievērošanu, apmeklējot publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku.

Tāpat šī laika posma ietvaros Valsts policija un Pašvaldības policija, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus ir veikusi 3808 preventīvās pārbaudes, no kurām 1992 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Šobrīd policijas kontrolē atrodas aptuveni 16 887 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Likumsargi gan norāda, ka šis skaitlis katru dienu mainās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.