Menu
 

Oktobrī policija sākusi 185 administratīvo pārkāpumu procesus par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Oktobrī policija sākusi 185 administratīvo pārkāpumu procesus par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu, informēja Valsts policija.

93 procesi sākti tieši par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat sākti arī 43 administratīvo pārkāpumu procesi par elektroniskās anketas neizpildīšanu mājaslapā covidpass.lv un 35 procesi par uzņēmējdarbības veikšanu kultūras, sporta, izklaides un sabiedriskās ēdināšanas vietās pēc Ministru kabineta noteikumos minētā darba laika.

Minētajā laika posmā ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus policija ir veikusi 4846 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 24 izsaukumiem. 2842 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās, kur 47 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus.

Veicot to personu pārbaudes, kuras pēdējo desmit dienu laikā šķērsojušas valsts robežu, policijas darbinieki ir veikuši 20 670 telefona zvanus, 2 637 reizes izbraukuši veicot pārbaudi klātienē un reaģējuši uz 18 izsaukumiem.

Informācijas sistēmā covidpass.lv šobrīd ir reģistrējušās 19 382 policijas uzraudzībā esošas personas, kurām nepieciešams ievērot pašizolāciju, taču šis skaitlis nepārtraukti mainās.

Atgādinām, ka šobrīd ierodoties Latvijā no jebkuras valsts, ir jāaizpilda elektroniskais apliecinājums mājaslapā covidpass.lv. Ja cilvēks ieradies no valsts, kura Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā ir norādīta kā valsts ar nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, ir arī jāievēro desmit dienu pašizolācija.

Tāpat patlaban veikalos, sabiedriskajā transportā, medicīnas iestādēs un citās sabiedriskās vietās obligāti jālieto sejas maskas. Privātos pasākumos no 28.oktobra drīkst pulcēties līdz 10 cilvēku, ievērojot divu metru distanci, savukārt publiskos pasākumos iekštelpās - līdz 300 cilvēku, vienlaikus pulcējot ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita telpā.

Turklāt telpās drīkst notikt tikai tādi pasākumi, kuros ir fiksētas, personalizētas sēdvietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.