Menu
 

Ķekavas novadā izglābts cilvēks, kura dzīvoklī dūmoja piededzis ēdiens Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien plkst.11.32 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur daudzstāvu mājas dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un dega uz plīts atstāts piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, un pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu: “Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības, kā arī uzstādiet dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju novērst ugunsnelaimi vai izsaukt ugunsdzēsējus.”

Kopumā aizvadītās nedēļas otrā puse VUGD darbiniekiem Pierīgā pagājusi gluži mierīgi – saņemts vien ducis izsaukumu. Turaidas ielā Jūrmalā un Inčukalna novadā uz Vidzemes šosejas aizdegušās vieglās automašīnas, Salaspils novadā degusi nepieskatīta lapu kaudze, bet Atbalss ielā Jūrmalā, kā arī Stacijas ielā un Mežaparkā Olainē sviluši atkritumi.

Divi izsaukumi saņemti par dzīvojamo māju dūmvadā degošiem sodrējiem – ceturtdien tāds saņemts no Sējas novada, bet sestdien no Krimuldas novada Lēdurgas pagasta.

Vēl sestdien Ķekavas novadā VUGD darbinieki sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma, bet svētdien Babītes novadā aizvākuši nolūzušu elektrības balsta stabu.

VUGD statistika par šī gada deviņiem mēnešiem rāda, ka no visiem valstī reģistrētajiem nepilniem sešiem tūkstošiem ugunsgrēku viena ceturtā daļa jeb 1463 ugunsgrēki notikuši tieši mājokļos: 997 – daudzdzīvokļu ēkās vai dzīvokļos; 310 – individuālajās mājās; 125 – dārza mājās; 18 – vasarnīcās; 13 – cita veida būvēs.

Neraugoties uz prasību par obligātu dūmu detektoru uzstādīšanu, VUGD apkopotā informācija par notikumiem, kur bija iespējams iegūt ziņas par detektoriem, liecina, ka 400 mājokļos, kur bija izcēlies ugunsgrēks, dūmu detektori nebija uzstādīti. Savukārt 306 ugunsgrēki tika pamanīti, pateicoties dūmu detektoriem, bet 47 gadījumos bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un mājokļa iemītniekiem bija iespēja novērst aizdegšanos tās sākuma stadijā vai atstāt piedūmotās telpas un izsaukt ugunsdzēsējus. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.