Menu
 

Novembrī policija sākusi 81 administratīvo pārkāpumu procesu par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pirms ārkārtējās situācijas ieviešanas – no 1. līdz 8. novembrim – par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu ir uzsākti 70 administratīvo pārkāpuma procesi, no kuriem 25 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat uzsākti seši administratīvā pārkāpuma procesi par citu MK noteikumu Nr. 360 neievērošanu – darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pulksten 24.00. Vēl 30 administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā covidpass.lv un septiņi procesi par distancēšanās prasību neievērošanu un divi procesi par citiem gadījumiem, liecina Valsts policijas informācija.

Šajā laika posmā Valsts policija, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus, ir veikusi 1452 preventīvās pārbaudes, no kurām 796 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās. Tāpat no 6. līdz 7. novembrim saistībā Ministru kabineta Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid – 19 infekcijas izplatības ierobežošanai” Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki veica 17 pārbaudes izklaides vietās, divās no tām tika konstatēti pārkāpumi.

Savukārt, pārbaudot personas, kuras pēdējo 10 dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašiziolāciju, Valsts policija ir veikusi 8 210 telefona zvanus, 836 izbraukumus un reaģējusi uz četriem izsaukumiem.

No 9. novembra līdz 6. decembrim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot stingrākus drošības pasākumus. Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju šo divu dienu laikā ir veikusi 2856 preventīvas pārbaudes, izteikti 222 preventīvi norādījumi, kā arī uzsākti 11 administratīvā pārkāpuma procesi.

Informācijas sistēmā covidpass.lv šobrīd ir reģstrējušās aptuveni aptuveni 19 000 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Tomēr jānorāda, ka šis skaitlis katru dienu mainās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.