Menu
 

Saistībā ar nelikumīgu narkotiku apriti aizturēta organizētu septiņu cilvēku grupa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

5.novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas pretterorisma vienību “Omega” aizturēja organizētu septiņu cilvēku grupu saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kopumā izņemtas narkotiskās vielas aptuveni 25 000 eiro vērtībā, kā arī skaidra nauda ap 11 000 eiro.

Pēc Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas, noskaidrots, ka šis grupējums visā Rīgas pilsētas teritorijā bija izveidojis slēpņus, kuros viņu klienti varēja saņemt iegādātās narkotiskās vielas.

Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrots, ka grupā katrai personai ir bijis savs uzdevums jeb savstarpēja uzdevumu sadale, proti, pircēju un klientu apzināšana, atbildība par finanšu plūsmu, slēpņu ierīkošana, kuri pieejami klientiem, atbildība par konspiratīvajiem dzīvokļiem, kur tiek uzglabātas narkotikas, kā arī nelikumīgo finanšu līdzekļu saņemšana un to glabāšana.

Tika veiktas vairākas speciālās izmeklēšanas darbībās un kopā ar Valsts policijas pretterorisma vienību “Omega” aizturētas septiņas personas – 1972., 1984., 1983., 1978., 2002. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1989. un 1999. gadā dzimušas sievietes. Četrām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pārējām trim personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesa ietvaros veiktas astoņas kratīšanas gan Rīgā, gan Salaspilī – tostarp dzīvesvietās, mašīnās, konspiratīvajos dzīvokļos, kur likumsargi atrada un izņēma kopumā ap 110 gramu karfentanila un 741 “Subutex” tableti. Tāpat tika izņemta skaidra nauda ap 11 000 eiro. Izmeklēšanā noskaidrots, ka šie slēpņi, kuros tā saucamie klienti saņēma savas preces, tika ierīkoti pa visu Rīgas pilsētas teritoriju.

Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas (par narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu, realizācijas nolūkā, kā arī realizāciju), taču šobrīd tas ir pārkvalificēts uz 253.1 panta trešo daļu (par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros un organizētas grupas sastāvā).

Turpinot darbu narkotiku aprites apkarošanas jomā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti šī gada novembra mēnesī uzsāka arī vairākus citus kriminālprocesus saistībā ar narkotisko vielu realizāciju dažādos Rīgas mikrorajonos. Kopumā aizturēja vēl septiņas personas un izņēma 1400 MDMA tablešu un 220 gramu metamfetamīna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.