Menu
 

Sējas un Ķekavas novados degusi sausā zāle; Ulbrokā un Salaspilī atbrīvoti ledū iesaluši gulbji Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Divi no tiem bijuši par degošu sauso zāli.

Ceturtdien priekšpusdienā sausā zāle 200 kvadrātmetru platībā bija aizdegusies Ķekavas novadā, un šis ugunsgrēks tika novērsts vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās. Savukārt svētdien dienas vidū Sējas novadā, pie “Kalnzemniekiem”, pusstundas laikā tika apdzēsta degoša sausā zāle gandrīz viena hektāra platībā, informēja VUGD.

Svētdien pēcpusdienā vienstāva sabiedriskajā ēkā Rīgas ielā Siguldā bija aizdedzies fritieris, un no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies 15 cilvēki. Negadījums tika novērsts stundas laikā.

Vēl nedēļas nogalē Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā degusi dārza māja 20 m2 platībā, Olaines novada Medemciemā divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā – sadzīves mantas (5 m2), kādā citā divstāvu dzīvojamā mājā Olaines novadā – apkures katla elektroinstalācija, Saulkrastos un Olainē – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, bet Babītes novadā, Stacijas ielā Olainē, kā arī Jurģu un Skolas ielās Jūrmalā – atkritumi.

Svētdien Ķekavas novadā pēc ceļu satiksmes negadījuma VUGD darbinieki ar hidraulisko ierīču palīdzību atbrīvojuši divus cilvēkus un nodevuši viņus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt Ulbrokā un Salaspilī atbrīvojuši un pašvaldības policijas pārstāvjiem nodevuši ledū iesalušus gulbjus

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.