Menu
 

Sestdien par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākti 78 administratīvā pārkāpuma procesi

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Sestdien par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu Valsts policija (VP) sākusi 78 administratīvā pārkāpuma procesus, informēja VP.

Likumsargi arī svētkos turpina sekot līdzi tam, lai iedzīvotāji ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, tiek veiktas gan preventīvas pārbaudes, gan reaģēts uz saņemto informāciju.

Aizvadītajā diennaktī sākts 51 administratīvā pārkāpuma process par pulcēšanos un privātu pasākumu rīkošanu, divi par pašizolācijas neievērošanu, 11 procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu, 14 procesi par "Covidpass.lv" anketas neaizpildīšanu.

Policijā norādīja, ka mērķis nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos drošības pasākumus.

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un rūpēties ne tikai par savu, bet arī apkārtējo veselību un dzīvību, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, lai slimības izplatība mazinātos.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, līdz 11.janvārim valstī ārkārtējās situācijas laikā ieviesti pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumi un pulcēšanās ierobežojumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.