Menu
 

Svētku brīvdienās glābēji Jūrmalā un Babītē atraduši divus bojāgājušos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš 31.decembra Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 30 izsaukumu. Divos gadījumos glābēji atraduši bojā gājušas personas.

Jaunā gada naktī plkst.3.10 VUGD saņēma izsaukumu no Jūrmalas, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 12 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens cilvēks, kurš bija gājis bojā. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts. Savukārt 1.janvāra pēcpusdienā Babītes novadā no dīķa izcelts viens bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Jaunā gada pirmais izsaukums tika saņemts plkst.1.39 no Babītes ielas Jūrmalā, kur 56 m2 platībā dega četri šķūņi, un šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas divarpus stundas.

Kā norāda VUGD, gan šis ugunsgrēks, gan vairāki citi Vecā gada pēdējās un Jaunā gada pirmajās stundās saistīti ar pirtotehnikas lietošanu. Tostarp Nometņu ielā Jūrmalā apdzēsta pirotehnikas kaste, bet Ķekavas novada Valdlaučos un Jaunzemnieku ielā Mārupē konteineros deguši atkritumi.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks aizvadītajās brīvdienās reģistrēts sestdien vakarā Ropažu novadā, kur dega saimniecības ēka 64 m2 platībā – dzēšanas darbi tika pabeigti nepilnu triju stundu laikā. Savukārt svētdien vakarā Celtnieku ielā Babītē degusi neapsaimniekotas vienstāva ēkas starpsiena un sadzīves mantas 30 m2 platībā.

Liela daļa pēdējās dienās saņemto izsaukumu bija par konteineros degošiem atkritumiem. Līdz ar jau pieminētajiem tādi saņemti arī no Stacijas ielas Olainē (trīs reizes), Ķekavas novada Rāmavas, Jaunedinburgas ielas Jūrmalā un Veselības ielas Olainē.

Vēl Ķekavas novadā saimniecības ēkas pagrabā dedzis apkures katla granulu padeves mehānisms, trīsstāvu dzīvojamās mājas gaitenī Poruka prospektā Jūrmalā – elektrības vads, Ķekavas novada Daugmales pagastā – kūdra nepilna kvadrātmetra platībā, Lefkoju ielā Katlakalnā – sodrēji divstāvu mājas dūmvadā, bet trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī Uzvaras prospektā Baložos – uz plīts atstāts ēdiens.

VUGD darbinieku palīdzību bija nepieciešama vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanā. Ceturtdien vakarā uz Bauskas šosejas Baldones novada teritorijā izvilkta grāvī iebraukusi automašīna, no kuras cilvēki bija izkļuvuši saviem spēkiem. Piektdien Mālpils novada Sidgundā uz autoceļa Sidgunda – Ķegums vieglā automašīna bija iebraukusi kokā, un divi cietušie mediķu palīdzību bija saņēmuši vēl pirms glābēju ierašanās. Savukārt sestdien VUGD darbinieki atvienoja akumulatora klemmes pēc vieglās automašīnas avārijas Poruka prospektā Jūrmalā.

2.janvārī dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Enerģētiķu ielu Salaspilī, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas devītā stāva dzīvokļa loga karājās krēsls, apdraudot gājējus. Krēsls no loga tika aizvākts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.