Menu
 

Pierīgā degušas vairākas pirtis, izglābti ledū ielūzuši cilvēki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pirmdien dienas vidū noslēgušies dzēšanas darbi Baldones novadā, kur 300 kvadrātmetru platībā dega angārs. Notikuma vietā strādājot 20 ugunsdzēsējiem, nepilnu divu stundu laikā līdz plkst. 9.14 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 12.51 likvidēts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD darbiniekiem darba bijis pilnas rokas – no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņemti aptuveni 30 izsaukumi. Neparasti daudz bijuši ugunsgrēki pirtīs. Sestdien Stopiņu novada Dreiliņos degusi pirts starpsiena (2 m2), Pionieru ielā Jaunolainē – sodrēji pirts dūmvadā un Babītes novada Mežārēs – pirts ēka (15 m2), bet svētdien uguns postījusi pirtis Ropažu novada Gaidās, Jaunolainē un Budeskalna ielā Salaspilī (20 m2).

Svētdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Carnikavas novadā, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie krāsns dega grīda 2 m2 platībā. Pirms VUGD vīru ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Piektdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Babītes novada Mežārēm, kur dega divstāvu māja 70 m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Ceturtdien dienas vidū Olaines novadā 20 m2 platībā dega dārza māja un piebūve. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta mediķiem. Kā informēja VUGD, pēc divu stundu darba ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl svētdien Jaunības ielā Garkalnes novada Berģos degusi garāža un sadzīves mantas (60 m2 platībā), Purvu ielā Ķekavas novada Rāmavā – šķūnis, malka un sadzīves mantas (30 m2), Zemeņu ielā Siguldā – viegla automašīna, Ķekavas novada Dzērumos – traktors, Grāvju ielā Jūrmalā – elektrības pagarinātājs, Ropažu novadā – elektrolīnijas kabelis, Mellužu prospektā Jūrmalā – elektroinstalācijas vadi divstāvu dzīvojamā mājā, Krimuldas novadā – elektrolīnijas vadi, Leoona Paegles ielā Jūrmalā – grīda divstāvu mājas kāpņutelpā, Rīgas ielā Saulkrastos – sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, bet Meža ielā Salaspilī – ēdiens uz plīts piecstāvu dzīvojamās mājas virtuvē.

Sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Jūrmalā, kur nepilngadīga persona no slidkalniņa bija uzbraukusi uz Lielupes ledus un ielūzusi. Cilvēks tika nogādāts krastā un nodots NMPD mediķu aprūpē.

Svētdien Ikšķiles novadā ceļā uz Sv. Meinarda salu Daugavas ledū bija ielūzusi ģimene ar zīdaini. Pateicoties līdzcilvēkiem, vēl pirms glābēju ierašanās trīs cilvēki tika izglābti.

Piektdien pēcpusdienā uz Rīgas apvedceļa Olaines novada teritorijā bija notikusi triju vieglo automašīnu sadursme. VUGD darbinieki no transportlīdzekļa atbrīvoja vienu cietušo un nodeva viņu NMPD mediķiem.

Glābēju palīdzība bija nepieciešama arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Salaspils novadā Mazās Juglas ledū bija ielūzis suns, kurš tika izcelts un nodots saimniekam. Ainažu ielā Saulkrastos atbrīvota zvejnieku tīklos sapinusies pīle, bet Olainē un Baldones novadā no koka nocelti kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.