Menu
 

Ikšķiles novadā turpinās ugunsgrēka likvidācija; nedēļas nogalē Pierīgā izglābta govs, stirna un gulbis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst.22.49 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ikšķiles novadu, kur koka dzīvojamā mājā dega pirmā stāva grīda 50 kvadrātmetru platībā un starpstāvu pārsegums 70 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 00.17 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet vēl pirmdien plkst.11 turpinās dzēšanas darbi, informēja VUGD.

Sestdien plkst.18.15 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur deviņstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzmanības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, un pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki.

Svētdien plkst. 12.54 saņemts izsaukums no Baldones novada, kur 40 m2 platībā dega šķūnis – šo ugunsgrēku izdevās likvidēt divu stundu laikā. Savukārt piektdien Siguldas novada Allažu pagastā vienstāva ražošanas ēkas ventilācijas šahtā bija aizdegušies putekļi. Stundas laikā šis negadījums tika novērsts.

“Apriņķis.lv” jau ziņoja, ka ceturtdien Stopiņu novada Rumbulā glābēji steigušies palīgā ledū ielūzušai govij, un blakus govij arī atrodas cilvēks, kurš turēja govs galvu virs ūdens. Cilvēks tika nogādāts krastā, bet ielūzusī govs ar ūdenslīdēju palīdzību tika izcelta no ledus.

VUGD pārstāvji arī izlīdzējuši gulbim Jūrmalā, kuram bijusi savainota kāja un kurš tika nogādāts dzīvnieku patversmē, kā arī stirnai Ķekavas novadā, kura bija iesprūdusi žogā, bet tika atbrīvota un palaista brīvībā.

Jūrmalā un Inčukalna novadā glābēji arī palīdzējuši izvilkt sniega kupenā iestigušas automašīnas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.