Menu
 

Par nelikumīgām medībām īpaši aizsargājamā dabas teritorijā aizturēts vīrietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

6.janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika saņemta informācija par nelikumīgi nomedītu alni ārpus normatīvajos aktos noteiktā medību termiņa, kā arī īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Ādažu ainavu apvidus” dabas lieguma zonā. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta otrās daļas – par nelikumīgām medībām, ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Kā informēja Valsts policijā, Kriminālprocesa ietvaros tika uzsākta izmeklēšana, kuras laikā aizdomās par izdarīto noziegumu 27.janvārī par minēto noziedzīgo nodarījumu likumsargi aizturēja kādu 1969. gadā dzimušu vīrieti. Pie aizturētās personas tika veiktas kratīšanas, kuru laikā izņemti lietiskie pierādījumi un pēdas, kas pirmstiesas izmeklēšanā tiks pārbaudīti saistībā ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu.

29.janvārī Rīgas rajona tiesā lūgts aizturētajai personai piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, taču drošības līdzeklis tika atteikts. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – pieteikšanās noteiktā laikā policijas iestādē un aizliegums izbraukt no Latvijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.