Menu
 

Baldones novadā aizturēts iereibis šoferis bez autovadītāja tiesībām, Ķekavas novadā agresīva persona bojājusi policijas auto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pagājušajā naktī mājsēdes kontroles laikā Valsts policijas darbinieki fiksējuši ne tikai gadījumus, kad personas atrodas pēc pulksten 22.00 ārpus savas dzīves vietas bez attaisnojoša iemesla, bet arī vairākus gadījumus, kad personas bija sēdušās pie stūres alkohola reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Baldones novadā ap plkst. 1.30 policisti patrulēšanas laikā apturēja automašīnu “BMW”. Pārbaudot šofera identitāti, tika noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Turklāt, pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpā, atklājās, ka automašīnas vadītājs atrodas 0,94 promiļu stiprā alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu uzsākts kriminālprocess par braukšanu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Kā informēja Valsts policijā, par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu šoferim uzsākts arī administratīvais process.

Savukārt Ogres novadā ap pulksten trijiem naktī, Valsts policijai sadarbībā ar Zemessardzi izdevās aizturēt kādu dzērājšoferi. Mājsēdes kontroles laikā tika fiksēta pārvietojamies kāda “Volkswagen Passat” automašīna. Brīdī, kad automašīnas vadītājs iebrauca degvielas uzpildes stacijā, Zemessardzes pārstāvji piegāja pie automašīnas vadītāja, lai noskaidrotu autovadītāja identitāti un pārvietošanās iemeslu. Ņemot vēra, ka autovadītājs šķita alkohola reibumā, tika piesaistīta arī Valsts policija.

Likumsargi noskaidroja, ka spēkratu vadīja kāds vīrietis, kuram nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, kā arī viņa izelpā konstatētas aptuveni 1,11 promiles alkohola. Tāpat spēkratam nebija atbilstošas numurzīmes, kā arī noteiktā kārtībā nebija veikta valsts tehniskā apskate. Autovadītājam likumā noteiktā kārtībā nāksies atbildēt gan par šiem pārkāpumiem, gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām. Ņemot vērā, ka vīrietis pārvietošanās aizlieguma laikā brauca bez attaisnojoša iemesla, viņam piemērots arī 700 eiro naudas sods par mājsēdes neievērošanu.

Aizvadītajā naktī ir arī fiksēts gadījums, kad persona nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām un izrādīja agresivitāti, piemēram, Ķekavas novadā kāda persona bojāja pašvaldības policijas transportlīdzekli.

Kopumā 6.februārī, pārbaudot 456 publiskas vietas, lai uzraudzītu, vai cilvēki ievēro ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus – pulcēšanos un distances ievērošanu – lielākajā daļā, jeb 216 gadījumos, doti preventīvi norādījumi, bet piecos gadījumos uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, informēja Valsts policija.

Tāpat Valsts policija pārbaudīja 1713 tirdzniecības vietas, uzraugot, vai tiek ievēroti visi ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi. 315 gadījumos tika dotas preventīvas norādes, nepiemērojot sodu, savukārt 36 gadījumos uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi. Pārbaužu laikā tika uzraudzīts, vai tiek ievērota distance, atbilstoši norādījumiem nēsātas sejas maskas, kā arī, vai tirdzniecības vietās tiek tirgotas atļautās preces.

Savukārt mājsēdes kontroles laikā no sestdienas uz svētdienu no pulksten 22.00 līdz 05.00 Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi kopumā pārbaudīja 3333 personas. Lielākoties iedzīvotāji uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un 2592 gadījumos bija aizpildījuši pašapliecinājumus. Taču tika konstatēti arī pārkāpumi. 456 gadījumos personām tika doti preventīvie norādījumi, nepiemērojot sodu. Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu uzsākti 264 administratīvā pārkāpuma procesi. Tāpat sagatavoti 87 ziņojumi administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.