Menu
 

Nedēļas nogalē Rīgas reģionā aizturēti septiņi dzērājšoferi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Kopš pagājušās piektdienas Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē aizturēti septiņi autovadītāji alkohola reibumā, liecina Valsts policijas informācija.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu ap plkst. 1.30 Baldones novadā policisti patrulēšanas laikā apturēja automašīnu “BMW”. Pārbaudot šofera identitāti, tika noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Turklāt, pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpā, atklājās, ka automašīnas vadītājs atrodas 0,94 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Par šo pārkāpumu uzsākts kriminālprocess par braukšanu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu šoferim uzsākts arī administratīvais process.

Pēdējo triju dienu laikā Rīgas reģionā reģistrēti 149 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki, tostarp divi gājēji. Sastādīts 131 administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī septiņi protokoli par agresīvu braukšanu.

Rīgā un galvaspilsētai tuvējos novados arī reģistrēta viena automašīnas zādzība un viena velosipēda zādzība, kā arī septiņas zādzības no mājokļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.