Menu
 

Ugunsgrēkā Ķekavas novadā viens cietušais, Jūrmalā trīs cilvēki evakuējušies no degošas ēkas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Svētdien plkst.15.26 ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novadu, kur dega vienstāva koka saimniecības ēkas jumts un jumta konstrukcijas 45 kvadrātmetru platībā. Mēģinot veikt dzēšanu saviem spēkiem pirms VUGD darbinieku ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Kā informēja VUGD, divu stundu laikā ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.00.15 naktī uz pirmdienu saņemts izsaukums uz Jomas ielu Jūrmalā, kur dega divstāvu koka ēkas pirmais stāvs 70 m2 platībā, otrais stāvs un jumts 50 m2 platībā un ārsiena 10 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.7.29.

No Ķekavas novada saņemti vēl divi izsaukumi par ugunsgrēkiem. Piektdien Daugmales pagastā 8 m2 platībā dega dārza mājas jumta konstrukcija un starpsienu pārsegums, bet svētdien Baložos – pirts 25 m2 platībā.

Divi ugunsgrēki reģistrēti arī Ikšķiles novadā. Ceturtdien Elkšņu ielā Ikšķilē bija aizdegusies kravas automašīna, bet sestdien no rīta Tīnūžu pagastā divstāvu ražošanas ēkas pagrabā dega kokapstrādes iekārta 3 m2 platībā.

Vēl Olaines novadā, Siguldas novada Allažu pagastā un Vikingu ielā Jūrmalā VUGD darbinieki apdzēsuši dzīvojamo māju neiztīrītajos dūmvados degošus atkritumus, bet divstāvu dzīvojamā mājā Pulkveža Brieža ielā Siguldā izvēdinājuši telpas pēc tam, kad nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija radies spēcīgs sadūmojums.

Pirmdien no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Babītes novadu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji NMPD mediķiem nodeva divus cietušus cilvēkus, kā arī ar absorbenta palīdzību savāca no transportlīdzekļa izlijušu eļļu. Viens cietušais mediķiem nodots arī pēc divu automašīnu sadursmes piektdien Ķekavas novadā.

Svētdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur kāds cilvēks, vadot automašīnu, bija iebraucis mežā un apmaldījies. Ar skaņas signālu norādot pareizo virzienu, glābēji viņam palīdzēja atgriezties uz ceļa.

Jau ziņots, ka piektdien glābēji steidzās uz Stopiņu novada Rumbulu, kur dīķa ledū bija ielūzušas trīs govis. Glābējiem izdevās no ūdens izcelt visus trīs mājlopus, diemžēl viens mājdzīvnieks bija gājis bojā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.