Menu
 

Policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri Jūrmalā apzaguši pašapkalpošanās automazgātavas un automašīnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti saņēma informāciju par četrām zādzībām no pašapkalpošanās automazgātavām. Ļaundari bija uzdarbojušies pa naktīm, uzlaužot automazgātavas un putekļu sūcēju vadības blokus, kā arī nozogot naudu.

Pēc policijas informācijas, kopumā garnadži bija nozaguši aptuveni 2000 eiro, kā arī radījuši zaudējumus dārgajām iekārtām. Vienā gadījumā viņi centušies uzlauzt arī turpat blakus esošās kafejnīcas durvju slēdzeni, taču, ieslēdzoties signalizācijai, ļaundari aizbēguši no notikuma vietas.

Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti operatīvo meklēšanas pasākumu un darbību rezultātā noskaidroja iespējamās aizdomās turamās personas – 1980., 1999. un 2000. gadā dzimušus vīriešus. Jaunākais no aizturētajiem iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, toties 1999. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ticis sodīts par zādzībām un laupīšanu, tāpat arī 1980. gadā dzimušais vīrietis – par zādzībām.

2.februārī likumsargi aizturēja vecāko no aizdomās turētajiem. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, policisti atrada gan rīkus, ar kuriem uzlauzti automazgātavu un putekļu sūcēju vadības bloki, gan citus pierādījumus, kas liecina par veiktajām zādzībām. Dienu vēlāk aizturēti arī pārējie divi aizdomās turētie.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 1980. gadā dzimušais vīrietis pēc kādas no pašapkalpošanās automazgātavu zādzības, apzadzis arī automašīnu, no tās aiznesot tvaika gludekli un sadzīves instrumentus. Šīs mantas tika atgūtas.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, aizturētie vīrieši atzīst savu vainu izdarītajos noziegumos, un kopumā par sešām noziedzīgu nodarījumu epizodēm pret viņiem ir sākti kriminālprocesi gan par svešas mantas tīšu bojāšanu, gan par zādzībām, kas izdarītas, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tās izdarīta no glabātavas.

Šobrīd 1980. gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet pārējiem diviem – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.