Menu
 

Ādažu novadā degusi noliktava, Jūrmalā – dārza māja, Ķekavas novadā – saimniecības ēka Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD

Ceturtdien plkst. 8.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Vārnukroga ceļu Jūrmalā, kur dega dārza māja, šķūnis un malka 50 kvadrātmetru platībā. Plkst. 10.06 šis ugunsgrēks tika likvidēts, un 10.30 vēl turpinās tā likvidācija, informēja VUGD. Šobrīd notiek arī dzēšanas darbi Salaspils novadā, kur, pēc sākotnējās informācijas, uguns apņēmusi divstāvu dzīvojamo māju ar piebūvi.

Kopumā kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts trešdien dienas vidū Ādažu novada Eimuros, kur dega vienstāva noliktavas jumts 300 kvadrātmetru platībā. Triju stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien vakarā Ķekavas novada Jaunsilā 180 m2 platībā dega vienstāva saimniecības ēka un piebūve, un šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas vairāk nekā četras stundas. Savukārt Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā pirmdien vakarā dega šķūnis un blakus esošās ēkas jumts 25 m2 platībā – uguns tika apdzēsta trīsarpus stundu laikā.

Vēl Olaines novada Pēterniekos un Zinātnes ielā Siguldā degušas vieglās automašīnas, Vangažos – atkritumi šķūnī, bet divstāvu dzīvojamā mājā Mārupes novada Vētrās un vienstāva dzīvojamā mājā Saules ielā Garkalnē – sodrēji dūmvadā.

Pirmdien īsi pirms pusnakts Smilšu ielā Jūrmalā VUGD darbinieki likvidēja gāzes noplūdi no vieglās automašīnas, trešdien Pārolainē sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma, bet otrdien Ikšķiles novadā atbrīvoja un palaida brīvībā žogā iesprūdušu lapsu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.