Menu
 

Likumsargi aiztur vairākas personas par nelegālo akcīzes preču apriti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa likumsargi 17.martā, turpinot darbu saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu apriti, pārbaudīja kādu adresi Ķekavā, kur pie 1967. gadā dzimuša vīrieša atrada un atsavināja 0,7 litrus nelegālā alkohola un 60 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti, informēja likumsargi.

Tajā pašā dienā Baložu iecirkņa policisti reaģēja uz saņemtu informāciju par kādu adresi Rīgā, Jāņa Čakstes gatvē, kur, iespējams, tiek nelikumīgi uzglabāta un realizēta dīzeļdegviela. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi tur sastapa 1976. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem gadījumiem. Veicot pārbaudi, tika atklāta nelikumīgi uzglabāta dīzeļdegviela – aptuveni 700 litri. Tāpat arī notikuma vietā tika sastapts kāds klients, kurš bija devies iegādāties dīzeļdegvielu.

Abos gadījumos Valsts policijas Baložu iecirknī ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvās atbildības likuma par akcīzes nodokli 35. panta pirmās daļas – par akcīzes preču ražošanas, sajaukšanas, fasēšanas, pārstrādes, iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai – līdz tūkstoš četrsimt divdesmit naudas soda vienībām.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknis bija saņēmis informāciju, ka Amatas novadā kādā privātmājā, iespējams, notiek nelikumīga alkohola ražošana. 17.martā Siguldas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpoliciju, pārbaudot saņemto informāciju, norādītajā adresē aizturēja 1963. gadā dzimušu vīrieti.

Veicot kratīšanu aizdomās turamā vīrieša dzīvesvietā, kopumā tika atrasti un atsavināti aptuveni 138 litri nelegālā alkohola un paštaisīts destilēšanas aparāts. Lai noskaidrotu atsavinātā šķidrumu sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Aizturētais 1963. gadā dzimušais vīrietis savu vainu nelikumīgā alkohola izgatavošanā un glabāšanā atzina.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta pirmās daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.