Menu
 

Stopiņu novadā likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks dzīvojamā mājā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Trešdien īsi pirms pusnakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Stopiņu novada Līčiem, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas pirmais stāvs 100 m2 platībā, otrais stāvs un starpstāvu pārsegums 180 m2 platībā, kā arī vieglā automašīna pie mājas 6 m2 platībā.

Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst. 4.16 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, pavēstīja VUGD.

Pēdējo dienu laikā Pierīgā reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki – otrdien Salaspilī, Kalnu ielā, uguns bija izplatījusies viena hektāra platībā, bet trešdien Olaines novadā sausā zāle degusi 600 m2 platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta, bīstama un sodāma – kūlas ugunsgrēki apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus.

Divi izsaukumi par ugunsgrēkiem saņemti no Mārupes – trešdien tur degusi vieglā automašīna, bet pirmdien atkritumi konteinerā. Atkritumi apdzēsti arī trešdien Jūrmalā, Reiņa ielā.

Trešdien Mālpilī VUGD darbinieki palīdzējuši kādai sievietei, kura laivā mēģinājusi izglābt ledū ielūzušu suni, taču nav varējusi saviem spēkiem tikt atpakaļ krastā.

Vēl Jūrmalā un Mārupē glābēji nocēluši no koka kaķus, bet Kronvalda ielā Jūrmalā sazāģējuši gājēju ietvei pārkritušu koku.

(papildināta visa ziņa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.